1,5 bistandsmilliarder flyttes til flyktningkrisen

Flyktninghjelpen vil ha en dobling og friske penger.

1,5 MILLIARDER: Ifølge UD vil 1,5 milliarder kroner fra det humanitære budsjettet gå til Syria, nabolandene og Irak. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
1,5 MILLIARDER: Ifølge UD vil 1,5 milliarder kroner fra det humanitære budsjettet gå til Syria, nabolandene og Irak. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mindre av bistandsbudsjettet til tradisjonell, langsiktig bistand til fattige land.

I statsbudsjettet er det satt av 1,9 milliarder gå til å dekke kostnadene til mottak av flyktninger det første året de er i Norge, skriver Adresseavisen. Det utgjør 0,63 prosent av det totale bistandsbudsjettet, melder NTB.

- Enkelte utgifter knyttet til mottak av flyktninger i Norge det første året klassifiseres som offisiell utviklingshjelp (såkalte ODA-godkjente utgifter). I budsjettet for 2016 er utgiftene til ODA-godkjente flyktningutgifter i Norge antatt å øke med 227,4 millioner kroner og utgjør i forslag til statsbudsjett 1,917 milliarder kroner, bekrefter Utenriksdepartementet i en pressemelding.

I pressmeldingen fra Regjeringen sies det at de akutte krisene i Midtøsten og Afrika gjør det nødvendig å prioritere humanitær innsats i 2016-budsjettet.

- Regjeringen foreslår å øke humanitær bistand med en milliard, til 4,3 milliarder kroner. I tillegg kommer ikke-øremerkede bidrag til FNs humanitære organisasjoner UNHCR og WFP, slik at det totale humanitære budsjettet er foreslått til 4,8 milliarder kroner for 2016. Minst 1,5 milliarder kroner vil gå til Syria, nabolandene og Irak, heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer