15 dåhjort forsvunnet fra oppdretter i Østfold

Politiet har innledet etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfold-politiet igangsatte torsdag etterforskning for å finne ut om noen har stjålet 15 dåhjort fra en oppdretter i Rømskog nær svenskegrensen.

Oppdretteren Helt Vilt på Trandemsetra i Rømskog kommune har i løpet av våren mistet minst 15 dåhjort til en verdi på cirka 100 000 kroner. Selskapet leverte torsdag politianmeldelse.

- Det skal være et lite miljø i Norge for oppdrett av dåhjort, slik at miljøet burde være oversiktlig. Politiet ønsker derfor å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger i denne saken, opplyser lensmann Mona Bergseth ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

Helt Vilt har saumfart området for å finne spor.

- Dette med tanke på om det kan ha vært rovdyr som har kommet seg inn i det inngjerdede området, uten å finne noe. Videre har de undersøkt gjerdet for å se etter skader på om dyrene eventuelt kan ha rømt, men det er ikke noe som tyder på det, opplyser Bergseth.

Ifølge firmaet selv tilsier erfaring at dåhjort svært sjelden rømmer fra oppdrettere, og at de er flokkdyr slik at de i så fall ville ha funnet veien tilbake.

(NTB)