SAKSØKER TRUMP: 15 amerikanske delstater sier de vil gå til søksmål mot Trump-administrasjonen for å få omgjort presidentens vedtak om å skrote amnesti for unge immigranter. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB Scanpix
SAKSØKER TRUMP: 15 amerikanske delstater sier de vil gå til søksmål mot Trump-administrasjonen for å få omgjort presidentens vedtak om å skrote amnesti for unge immigranter. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB ScanpixVis mer

Søksmål mot Donald Trump

15 delstater vil saksøke Trump for immigrant-beslutning

Vil ha omgjort presidentens vedtak om å skrote amnesti for unge immigranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 amerikanske delstater sier de vil gå til søksmål mot Trump-administrasjonen for å få omgjort presidentens vedtak om å skrote amnesti for unge immigranter.

Det opplyste justisministeren i delstaten Washington nordvest i USA, Bob Ferguson, på en pressekonferanse onsdag. Også Washington DC stiller seg bak søksmålet, som vil bli overlevert en domstol i New York.

Bob Ferguson har også tidligere saksøkt Trump, den gang for å få stanset det omstridte innreiseforbudet for statsborgere fra en rekke muslimske land.

Trump besluttet tirsdag å avvikle det såkalte DACA-programmet. DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals og ble til gjennom en presidentordre fra daværende president Barack Obama i 2012.

Programmet gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse eller studere ved universiteter. Programmet har beskyttet de nesten 800.000 fra å bli deportert fra landet.

(NTB)