15 døde i eksplosjon i Texas

USAs tredje største oljeraffineri eksploderte i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde om ettermiddagen lokal tid ved det største raffineriet til oljeselskapet BP i Texas City, 55 kilometer sør for Houston. Over 100 personer ble skadd i ulykken.

- Vi tror 14 personer mistet livet i brannen, sier sjef for raffineriet, Don Parus.

Årsaken til eksplosjonen var natt til skjærtorsdag fortsatt ikke kjent. Det skal ikke være mistanke om terror. Eksplosjonen førte til en større brann på raffineriet.

Redningsmannskapene på stedet arbeidet for å finne en rekke arbeidere som sitter fast i ruinene.

Eksplosjonen var så kraftig at husene skalv i Galveston, 12 kilometer fra Texas City. Vinduer ble blåst ut i området rundt raffineriet, og folk rundt hele Galveston-bukta kunne se de 20 meter høye flammene og den svarte røyken.

Det enorme raffineriet i Texas City står for 30 prosent av BPs oljeleveranser og 3 prosent av USAs totale forsyninger, Som et resultat av ulykken steg oljeprisen i New York.

Brannen ble slokket etter noen få timer.

(©NTB)

EKSPLODERTE: Brannfolkene fikk til slutt kontroll over brannen etter eksplosjonen i Texas-raffineriet i går kveld. Foto: Scanpix
EKSPLODERTE: Brannfolkene fikk til slutt kontroll over brannen etter eksplosjonen i Texas-raffineriet i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer
FLERE DØDE: En ansatt sørger over tapet av flere kollegaer i eksplosjonen.