15 døde i hetebølge

Aten (NTB-DPA-Reuters): Sør-europeerne opplever en hetebølge som koster menneskeliv, og store skogbranner herjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 mennesker er hittil døde som følge av temperaturer godt over 40 grader i Sør-Europa. I Italia er minst ti døde.

En av de mest tragiske historiene gjelder en toåring som fredag ble glemt fastspent i baksetet på en bil i seks timer mens temperaturen steg opp i 60 grader. Gutten døde av oksygenmangel, høy kroppstemperatur, uttørring og hjerneskade.

Faren kjørte til arbeid om morgenen og glemte at gutten satt og sov i bilen. Faren trodde han hadde vært i barnehagen og avlevert ham. Guttens mor skulle hente ham i barnehagen ved 14-tiden, men fant ham ikke. Hun ringte mannen, som styrtet ut i bilen og fant sønnen omkommet.

Greske brannmannskaper kjempet lørdag mot minst seks store skogbranner, to av dem i Avlonas og Perama i nærheten av Aten. Landsteder er brent ned, tusenvis av hektar skog er svidd av og brannene er ute av kontroll.

Ilden nøres av sterk vind som grekerne ellers trodde skulle gi et svalende avbrekk etter tre dager med intens hete over hele landet. Himmelen over Aten var delvis dekket av tykk røyk fra brannene.

På Sicilia har myndighetene erklært unntakstilstand på grunn av skogbranner. På Calabria-kysten er 50 bolighus og småbruk blitt ødelagt av branner. En gjeter omkom da han forsøkte å redde saueflokken sin, mens en eldre kvinne mistet livet da flammene tok huset hennes i en fjellside.

Også Tyrkia merker hetebølgen, som meteorologene tror vil vare i alle fall til over helgen. To menn på 71 og 84 år døde etter å ha kollapset på gaten i Istanbul. (NTB)