15 døde i ishall

Syv av de døde er barn. Den idylliske småbyen er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Redningsmannskapet hadde gitt opp håpet om å hente ut flere overlevende fra skøytehallen i Bad Reichenhall i Sør-Tyskland. I natt ble det siste offeret hentet ut, antakeligvis den siste savnede kvinnen (40).

Redningsmannskapet har lett etter henne den siste dagen, og i natt ble hun funnet i en snøhaug, som ikke har vært tilgjengelig for sporhundene tidligere, melder Spiegel. Søket går likevel videre.

- Vi vil være helt sikre på at det ikke befinner seg flere mennesker på isen som ikke er meldt savnet, forteller ordfører Georg Grabner.

Barna i byen hadde juleferie, og mange av dem benyttet tiden til å bruke byens skøytehall.

Redningsarbeidet har hele tiden vært svært vanskelig, fordi resten av bygningen har vært i fare for å rase sammen. Redningsmannskapene har tidvis arbeidet med livet som innsats.

Frosset fast i isflaten

Brannmannen Walter Nöhrig forteller Bild om redningsarbeidet. Han har vært brannmann i 38 år, og dette var den verste jobben han har vært med på.

- Vi gikk rett inn i hallen. Under snøhaugene fant vi flere døde barn. De var frosset fast i isflaten. Vi måtte tine dem opp med varmt vann før vi kunne flytte dem. Vi så ting som ingen burde se. Det var fryktelig.

HELTER: Redningsmannskapet har gjort en heltmodig innsats i å hente ut døde og overlevende. Foto: Daniel Lauten
HELTER: Redningsmannskapet har gjort en heltmodig innsats i å hente ut døde og overlevende. Foto: Daniel Lauten Vis mer

Småby i sjokk

Bad Reichenhall ligger rett ved grensen til Østerrike, og er omgitt av vakre alper. Småbyen er en idyllisk liten flekk, som vanligvis er kjent for å være svært stille og rolig, et sted hvor det er trygt og godt å vokse opp, og en tradisjonell kurby.

Det har forandret seg siden katastrofen.

Nå etterforsker statsadvokaten for uaktsomt drap. Spørsmålet er om ishallen burde blitt stengt for publikum.

Den lokale ishockeyklubben fikk beskjed av lokale myndigheter en halv time før ulykken at kveldens trening for unge spillere var avlyst på grunn av faren for at taket kunne kollapse under snømengdene. Likevel ble ikke hallen evakuert.

Andre hevder at bygningen skulle ha vært pusset opp for lengst.

Byens politikere avviser all kritikk.