Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 døde i julestormer i USA

Tornadoer har krevd minst 15 menneskeliv i USA i jula.

TORNADO: Brannmenn lette etter skadde etter at en Tornado rev ned flere hus i Birmingham, Alabama, natt til lørdag.Foto: AP / NTB Scanpix
TORNADO: Brannmenn lette etter skadde etter at en Tornado rev ned flere hus i Birmingham, Alabama, natt til lørdag.Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En serie tornadoer har rammet brutalt i USA i jula. I løpet av det siste døgnet har tallet på antall døde doblet seg til minst 15, melder NBC News. Stormene har forårsaket store ødeleggelser i totalt seks delstater.

I Alabama har delstatens guvernør, Robert Bentley, erklært unntakstilstand etter at nok en tornado rammet byen Birmingham natt til lørdag. Flere hus ble knust av tornadoen, og minst tre personer er fraktet til sykehus.

Guvernør Phil Bryant i Mississippi, delstaten som har blitt hardest rammet av stormene, erklærte unntakstilstand fredag kveld. Åtte mennesker er bekreftet omkommet, og 60 skadd i Mississippi. 

- Vi opplever noe springflo i dag, og det er nå storm i fem fylker. Kartlegging av skader pågår fortsatt, sier Brett Carr i Mississippis krisemyndigheter første juledag. 

I nabostaten Tennessee er det bekreftet seks omkomne som følge av uværet. Tre av de døde ble funnet i en bil som hadde havnet i ei elv, melder NTB. 

I Arkansas døde en 18 år gammel kvinne da et tre knuste huset hun og fire andre bor i på julaften. Treet slo ned i soverommet, der kvinnens halvannet år gamle barn ble reddet. 

Myndighetene bekreftet også i går at en sju år gammel gutt døde nordøst i Mississippi etter at et tre veltet over bilen han og familien satt i.

Det er uvanlig mildt for sesongen i Midtvesten, og uværet skyldes varm, fuktig luft fra Mexicogolfen som treffer kaldere, tørrere luft fra Canada. Stormene som nå rammer regionen denne julen, er typisk for vår- og sommermånedene. Det er sjelden at USA rammes av tornadoer i desember, ifølge NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media