STYRTFLOM: Minst 15 personer har omkommet som følge av en styrtflom i USA. Flere biler ble tatt av vannmassene. Foto: Michael Chow / The Arizona Republic / AP
STYRTFLOM: Minst 15 personer har omkommet som følge av en styrtflom i USA. Flere biler ble tatt av vannmassene. Foto: Michael Chow / The Arizona Republic / APVis mer

15 døde i styrtflom i USA

Fem personer er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv av dødsofrene var fra to familier som satt i to biler da de ble overrasket av vannmassene i den lille byen Hilldale, rundt 50 mil sør for delstatshovedstaden Salt Lake City.

- To biler ble tatt av flommen og ført av gårde, bekrefter Michelle Catwin fra de lokale myndighetene. Hun sier flommen er den største de har hatt i området.

Tre personer som satt i bilene overlevde, mens én person er savnet. Minst seks av ofrene er barn. Vitner sier sjåførene prøvde rygge unna vannet som feide gjennom gatene, men at de ikke klarte å unngå å bli dratt med.

I Nasjonalparken Zion lenger nord omkom tre personer, mens fire andre er savnet etter en annen styrtflom.

- Parkvoktere fikk melding om at en gruppe på sju personer var på juvvandring før flommen kom mandag ettermiddag, opplyser redningstjenestene. Tirsdag var det fortsatt svært høy vannstand i elvene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram