15 drept av bilbombe i Kandahar

Amerikansk vaktselskap var målet. Barn blant de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 personer ble drept og om lag 20 såret da en selvmordsbomber sprengte en bil i luften utenfor kontorene til et amerikansk vaktselskap i den afghanske byen Kandahar lørdag, ifølge politiet.

Eksplosjonen skjedde ved en hovedvei i utkanten av byen, og en politibil og en passasjerbil ble også rammet av angrepet.

Det skal være tre kvinner, et barn og fem politimenn blant de drepte. Flere av ofrene var afghanere som jobbet for det amerikanske firmaet USPI.

Blodig i Sør-Afghanistan

Angrepet kom dagen etter at en afghansk distriktssjef og tre av barna hans ble drept av en selvmordsbomber ved distriktssjefens bolig i Kandahar.

Sør-Afghanistan har vært hovedarena for Talibans opprør siden den amerikanskledede invasjonen i 2001. Med støtte fra terrornettverket al-Qaida driver Taliban svært blodige aksjoner mot afghanske styrker og internasjonale soldater i området.

Tidligere lørdag ble om lag tolv opprørere drept i kamper med afghansk politi og utenlandske soldater i den sørafghanske provinsen Helmand, ifølge NATO.

Kampene oppsto da opprørerne angrep en kolonne med politifolk og NATO-soldater, og dette er det tredje lignende angrepet i området de siste dagene, sier en talsperson for det amerikanske forsvaret. (NTB - Reuters - AFP).

 HER BLE 15 DREPT:  Voldshandlingene fortsetter sør i Afghanistan. Lørdag gikk en bilbombe av utenfor området til et amerikansk vaktselskap i Kandahar. Minst 20 ble skadd, og dødstallende kan bli høyere. Foto: Ismail Sameem, Reuters/Scanpix.
HER BLE 15 DREPT: Voldshandlingene fortsetter sør i Afghanistan. Lørdag gikk en bilbombe av utenfor området til et amerikansk vaktselskap i Kandahar. Minst 20 ble skadd, og dødstallende kan bli høyere. Foto: Ismail Sameem, Reuters/Scanpix. Vis mer