15 drept av bilbombe i Kandahar

Amerikansk vaktselskap var målet. Barn blant de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

15 personer ble drept og om lag 20 såret da en selvmordsbomber sprengte en bil i luften utenfor kontorene til et amerikansk vaktselskap i den afghanske byen Kandahar lørdag, ifølge politiet.

Eksplosjonen skjedde ved en hovedvei i utkanten av byen, og en politibil og en passasjerbil ble også rammet av angrepet.

Det skal være tre kvinner, et barn og fem politimenn blant de drepte. Flere av ofrene var afghanere som jobbet for det amerikanske firmaet USPI.

Blodig i Sør-Afghanistan

Angrepet kom dagen etter at en afghansk distriktssjef og tre av barna hans ble drept av en selvmordsbomber ved distriktssjefens bolig i Kandahar.

Sør-Afghanistan har vært hovedarena for Talibans opprør siden den amerikanskledede invasjonen i 2001. Med støtte fra terrornettverket al-Qaida driver Taliban svært blodige aksjoner mot afghanske styrker og internasjonale soldater i området.

Tidligere lørdag ble om lag tolv opprørere drept i kamper med afghansk politi og utenlandske soldater i den sørafghanske provinsen Helmand, ifølge NATO.

Kampene oppsto da opprørerne angrep en kolonne med politifolk og NATO-soldater, og dette er det tredje lignende angrepet i området de siste dagene, sier en talsperson for det amerikanske forsvaret. (NTB - Reuters - AFP).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer