- 15 drept i bombeangrep i Nigeria

En serie bombeangrep gikk av i Nigeria i natt. Minst 15 er drept.

BOMBEANGREP: Nigeria har opplevd flere bombeangrep rettet mot kristne områder de siste årene. Her gikk en bilbombe av ved en katolsk kirke utenfor Nigerias hovedstad Abuja for to år siden. Den militante islamistiske gruppen  Boko Haram tok på seg skylden for bilbomben.  REUTERS/Afolabi Sotunde/Files
BOMBEANGREP: Nigeria har opplevd flere bombeangrep rettet mot kristne områder de siste årene. Her gikk en bilbombe av ved en katolsk kirke utenfor Nigerias hovedstad Abuja for to år siden. Den militante islamistiske gruppen Boko Haram tok på seg skylden for bilbomben. REUTERS/Afolabi Sotunde/FilesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En serie eksplosjoner gikk av i Kano, den største byen nord for Nigeria, opplyser en tjenestemann til BBC. Minst 15 mennesker skal være drept.

Mange skadet Politiet opplyser om at en rekke personer ble skadet i eksplosjonene natt til tirsdag. Øyenvitner sier at flere av eksplosjonene rammet overveiende kristne distrikter, i et område hvor folk hadde samlet seg for å nyte områdets natteliv.

I våres ble mer enn 20 personer drept i lignende eksplosjoner ved en busstasjon i Kano.

Et vitne fortalte nyhetsbyrået AP at en av nattens eksplosjoner syntes å komme fra en Mercedes-Benz parkert ved siden av en kiosk som solgte alkohol og brus.

- Etter den første bomben kastet jeg meg inn i et avløp for å gjemme meg. Det var minst tre eksplosjoner, sa Kolade Ade til BBC.

Siden det islamske opprøret startet i 2009, har mer enn 2000 mennesker blitt drept.

Målrettet nabolag Det samme nabolaget har vært et målrettet område blant den militante islamistiske Boko Haram-gruppen, som kjemper for å skape en islamsk stat i det hovedsakelig muslimske området nord for Nigeria.

Selv om ingen grupper offisielt tok på seg ansvaret for busstasjon-eksplosjonene i Kano tidligere i år, fikk Boko Haram i stor grad skylden for angrepet. Navnet til gruppen betyr: «vestlig utdanning er forbudt», og har i økende grad rettet angrep mot skoler og sivile.

Det er stadig uklart hvem som utførte nattens angrep.