15 drept på Sri Lanka

To ministre skadd i selvmordsbombing.

SKADD MINISTER: Sri Lankas tele- og kommunikasjonsminister Mahinda Wijesekera blir behandlet etter selvmordsbombingen på Sri Lanka. AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARA
SKADD MINISTER: Sri Lankas tele- og kommunikasjonsminister Mahinda Wijesekera blir behandlet etter selvmordsbombingen på Sri Lanka. AFP PHOTO/Ishara S. KODIKARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 15 mennesker kan være drept og 20 skadd etter et selvmordsangrep i Akuressa, Sri Lanka, tirsdag morgen melder AFP.

Blant de skadde er tele- og kommunikasjonsminister Mahinda Wijesekera og kulturminister Mahinda Yapa Abeywardena. Wijesekera er nå på akuttmottaket til et lokalt sykehus, skriver AFP.

Tror de tamilske tigrene står bak
Angrepet skjedde i en moské 16 mil utenfor hovedstaden Colombo, det skal ha vært et møte der flere politikere var samlet.

Seks ministere fra den srilankiske regjeringen skal ha vært til stede i moskeen der angrepet skjedde. De var samlet på en festival i Matara-distriktet. for å feire fødselsdagen til profeten Mohammed.

- Seks ministere var tilstede og terrorister brukte denne muligheten til å angripe oss, sa oljeminister A.H.M. Fowzie.

Rapportene om hvor mange som er drept og skadd varierer. AP melder om to skadde ministre og 15 drepte, mens en talsmann for forsvarsdepartementet melder om 10 drepte og en skadd minister.

- Det var et selvmordsangrep så da må det være de tamilske tigrene, sa forsvarets talsmann Lakshman Hullugalle.

Konflikten på Sri Lanka har den siste tiden eskalert, og flere hundre mennesker er blitt drept i kamper mellom regjeringsstyrkene og LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam).

De siste månedene har regjeringsstyrkene tatt kontrollen over et stort område nord på den krigsherjede øya, og de tamilske tigrene er hardt presset.

Hundrevis drept den siste uken
Dødstallene som rapporteres fra området er svært varierende, den LTTE-vennlige avisen TamilNet skrev lørdag at 208 sivile var blitt drept de siste tre dagene.

Forsvarsdepartementet hevder på sin side at rundt 100 terrorister er drept og like mange såret siden fredag.

Regjeringshæren har i flere uker hevdet å være nær den endelige, militære seieren over LTTE, men møter fortsatt militær motstand. Kampene står nå om et lite område der resten av LTTEs styrker skal være omringet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer