Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 elever delte nål i skoletime

Under en naturfagtime ved en skole i Bergen brukte 15 elever samme nål da de skulle måle blodsukkeret. Nå sjekkes elevene for smittsomme sykdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Under en naturfagtime ved en skole i Bergen brukte 15 elever samme nål da de skulle måle blodsukkeret. Nå sjekkes elevene for smittsomme sykdommer.

Da niendeklassingene ved Rådalslien skole i Bergen skulle måle hverandres blodsukker i naturfagstimen fredag, brukte 15 elever samme nål, skriver BT.no.

Nåla i måleapparatet som ble brukt, stikkes inn i fingeren slik at det kommer ut en bloddråpe.

Det var foreldrene til en av elevene som reagerte på hendelsen og kontaktet naturfaglæreren for å høre om det stemte at elevene hadde delt nål. Da gikk alvoret opp for læreren, som kontaktet rektor ved skolen, Ole Henry Halleraker.

- Læreren var selvsagt fryktelig ulykkelig, sier Hallaker, som ikke ønsker å si noe om hvilke konsekvenser hendelsen vil få.

Lørdag ble elevene testet for smittsomme sykdommer. Resultatet fra prøvene er ikke klart, men faren for smitte skal være liten.

Rektor Halleraker beklager det som har skjedd, og sier han har vært i kontakt med alle foreldrene.

- Vi legger oss absolutt flate. Dette skulle aldri ha skjedd, sier han.

Det er ikke kjent om noen av elevene har smittsomme sykdommer, og overlege Torbjørn Hiis Bergh ved legevakten i Bergen vil ikke overdramatisere hendelsen.

- Dette er friske 14-åringer, og det er lite sannsynlig at de er smittet av noe. Vi har vært i kontakt med smittevernoverlegen, og hvis det viser seg at noen er blitt smittet, må vi ta det derfra, sier Bergh.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media