Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 feil i krav om bedre norsk

Innvandrere må tilegne seg gode norskkunnskaper, krever styret i Hordaland Frp. Kravet presenteres over seks linjer i to pressemeldinger med til sammen 15 elementære skrivefeil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærer Øistein Paulsen ved innføringssenteret for minoritetsspråklige på Nygård skole i Bergen er ikke spesielt imponert over språknivået i pressemeldingene Bergensavisen mottok fra stortingsrepresentant Ove Benjaminson (Frp) onsdag.

- Han hadde nok klart seg godt i våre klasser. Men han ville vel ikke ligget helt på topp i en klasse på ungdomsskolen, fastslår Paulsen.

Benjaminson krever at «det spesielt må stilles krav til asylsøkere og flyktninger at de aktivt skaffer seg gode norskkunnskaper». Pressemeldingen, som er skrevet i en blanding av nynorsk og bokmål, inneholder feil av typen Dagsrevyen med liten d, fylkeskommunen i to ord og ordet sammen med bare en m.

- Han har i hvert fall fått fram meningen sin. Det må være det viktigste, sier inspektør Liv Vabø, som også mener språkkunnskaper er viktig for at innvandrere skal bli integrert.

Benjaminson selv innrømmer å ha problemer med rettskrivningen, men synes ikke det diskvalifiserer ham fra å komme med politiske meninger. At det også kan stilles krav til våre politikere om aktivt å skaffe seg gode norskkunnskaper er han også med på.

- Men innvandrerne bør lære seg norsk for integreringens del. Om de ikke blir særlig bedre enn meg i rettskrivning, spiller ikke det så stor rolle, sier Benjaminson.

(NTB)

Hele Norges coronakart