Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 filmer før suksessen

Det er ikke nok å være pen, du må jobbe litt for suksessen også. Sandra Bullock hadde 15 film- og TV-innspillinger bak seg før hun plutselig ble det heteste filmnavnet i Hollywood med «Speed» i 1994.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og da det skjedde, var det ingen ulempe at kroppen var veldreid og ansiktet søtt. Bilder av smekre Sandra flyr nå verden over på Internett - hun er den desidert mest populære kvinnen på nettet.

Hun tjente 3,2 millioner kroner på rollen som Annie i «Speed». Filmen ble en knallsuksess, og Bullocks stjerne steg ytterligere med filmene «Mens du sov» og «The Net» i 1995.

Opera som barn

Sandra Bullock er datter av en tysk operasangerinne og en amerikansk sanglærer. Familien bodde i utkanten av Washington DC, men pendlet til og fra Europa i operasesongen. Lille Sandra var også med på operascenen, hvis en av morens forestillinger hadde barnekor.

Hun forsøkte å universitetsutdanne seg som skuespiller i 1982, men avbrøt dette til fordel for mindre TV- og teaterjobber. Bullocks første spillefilm, «Hangmen», kom i 1987 og ble glemt samme år. Det samme gjelder nok flere av de andre 15 hun spilte inn før «Speed».

Manus og regi

Snart kommer selvsagt også «Speed 2», med Bullock mot blant andre Willem Dafoe. Og som alle store stjerner benytter Sandra Bullock seg av berømmelsen til å gjøre det hun vil aller mest:

I kortfilmen «Making Sandwiches», planlagt opptak neste år, har hun i tillegg til hovedrollen også manus og regi. Du har muligheter til å følge med på Sandra Bullock flere steder på Internett. Her finner du Yahoos liste over 61 nettsider viet henne.