15 har flyktet fra Hegnar

Trygve Hegnar og hans journalister er i hardt vær for tida. Nå viser en opptelling at hele 15 medarbeidere i Finansavisen og Kapital har sluttet hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først ute var redaktør Are Slettan. Han takket for seg hos Hegnar, og startet nettavisa iMarkedet. Med seg på laget tok han redaktør Inge Berge i Hegnar Online, samt Chris Tallerås Steen og Rita Engebretsen fra Finansavisen.

Deretter sa journalistene Jo Martin Fristrøm og Trym Riksen opp jobbene sine i Finansavisen i vår, skriver Propaganda.

- Det var ikke på grunn av misnøye med arbeidsplassen at jeg valgte å slutte som redaktør i Finansavisen. Jeg hadde vært der siden 1992, og følte at det var på tide å gjøre noe nytt, sier Slettan til Propaganda, mens han understreker at han bare kan svare for seg selv.

Kapital-utbrytere

Mens Slettan sa farvel til Finansavisen, gikk hele seks redaksjonelle medarbeidere fra Kapital, blant dem veteraner som Tor Ole Steinsland, Jan Petter Stiff, Vidar Ivarsen og Michael Oreld. Kapital-utbryterne startet nettjenesten Finanskanalen.

Hegnar uttalte i den forbindelse at det er naturlig med rotasjon i dagens urolige tider i mediemarkedet.

Andre har ifølge Propaganda sluttet for å gå til alternative jobber, eller fordi de ikke har ønsket å være i Hegnars hus lenger. Flere har sluttet uten å ha en annen jobb å gå til.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i fremstillingen av Kapital de siste dagene. I Finansavisen var det i alle fall slik at vi hadde flaggeplikt om vi kjøpte aksjer, og da måtte vi sitte på dem i to år. I praksis var det derfor ingen som handlet i aksjer blant avisens journalister, sier tidligere redaktør Slettan til Propaganda.