SNØMASSER: Store snømasser truer i fjellene over Odda, som ligger innerst i Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden. Bildet er fra 2004. Foto: Per Erik Knive/Scanpix
SNØMASSER: Store snømasser truer i fjellene over Odda, som ligger innerst i Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden. Bildet er fra 2004. Foto: Per Erik Knive/ScanpixVis mer

Stor snøskredfare i Rogaland

15 hus evakueres i Odda, etter at store snøskavler har bygget seg opp

Får tilbud om innlosjering på hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 hus på Tokheim i Odda evakueres på grunn av fare for snøras, skriver NTB.

Beslutningen er tatt av Norges Geotekniske Institutt (NGI), politiet og Odda kommune, skriver NTB med henvisning til Hardanger Folkeblad.

- De som bor i husene, får tilbud om overnatting på Hardanger Hotel, sier Odda-ordfører Roald Aga Haug.

Det er mye snø i fjellet, og de siste dagene har det gått mange ras i området. Samtidig skal det ha bygd seg opp store skavler oppe i fjellet.

Situasjonen vil bli vurdert på nytt tirsdag morgen.

Kraftig snøfall og mye vind har ført til stor snøskredfare i Rogaland tirsdag. Faregraden økes til fire på skalaen som går til fem.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ber skiløpere og snøscooterkjørere om å holde seg unna alt skredterreng. Enkelte veistrekninger kan også være utsatt, opplyser direktoratet.

Skredfaren vil være størst i fjellet nordøst i Rogaland, der det vil komme mest snø. Store skred som løsner høyt til fjells, kan ifølge NVE ha lang rekkevidde og komme helt ned til fjorden/dalen.

NTB