SNØMASSER: Store snømasser truer i fjellene over Odda, som ligger innerst i Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden. Bildet er fra 2004. Foto: Per Erik Knive/Scanpix
SNØMASSER: Store snømasser truer i fjellene over Odda, som ligger innerst i Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden. Bildet er fra 2004. Foto: Per Erik Knive/ScanpixVis mer

Stor snøskredfare i Rogaland

15 hus evakueres i Odda, etter at store snøskavler har bygget seg opp

Får tilbud om innlosjering på hotell.

15 hus på Tokheim i Odda evakueres på grunn av fare for snøras, skriver NTB.

Beslutningen er tatt av Norges Geotekniske Institutt (NGI), politiet og Odda kommune, skriver NTB med henvisning til Hardanger Folkeblad.

- De som bor i husene, får tilbud om overnatting på Hardanger Hotel, sier Odda-ordfører Roald Aga Haug.

Det er mye snø i fjellet, og de siste dagene har det gått mange ras i området. Samtidig skal det ha bygd seg opp store skavler oppe i fjellet.

Situasjonen vil bli vurdert på nytt tirsdag morgen.

Kraftig snøfall og mye vind har ført til stor snøskredfare i Rogaland tirsdag. Faregraden økes til fire på skalaen som går til fem.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ber skiløpere og snøscooterkjørere om å holde seg unna alt skredterreng. Enkelte veistrekninger kan også være utsatt, opplyser direktoratet.

Skredfaren vil være størst i fjellet nordøst i Rogaland, der det vil komme mest snø. Store skred som løsner høyt til fjells, kan ifølge NVE ha lang rekkevidde og komme helt ned til fjorden/dalen.

NTB