15 mennesker drept

Folk løp i panikk og bygninger ble ødelagt i det kraftige jordskjelvet som rammet Hellas hovedstad Athen i formiddag. Minst 15 mennesker ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av mennesker styrtet ut på gatene, mens betongbiter løsnet og falt fra bygninger. Ifølge politiet har rundt 100 bygninger fått alvorlige skader, og minst tre hus rast sammen.

Ifølge statlig gresk fjernsyn ble 70 mennesker fanget i en vaskemiddelfabrikk som raste sammen. Redningsmannskaper forsøkte å berge arbeiderne ut av den sammenraste fabrikken, som ligger i en forstad nord for Aten.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Anatolia målte skjelvet 6 på Richters skala. Det kraftigste skjelvet i Tyrkia varte i 45 sekunder og målte til sammenligning over 7 på Richters skala.

Turistområde rammet

Ifølge øyenvitner var det særlig Plaka, området rundt turistattraksjonen Akropolis som ble rammet. Telefonforbindelsen i Athen brøt sammen fordi mange ville ringe og sjekke om pårørende var i live.

Hellas ligger i et jordskjelvutsatt område, men et så kraftig skjelv som dagens har de ikke opplevd på ti år, hevdet en innbygger i Athen til Reuters. Ifølge tyrkiske seismologer lå skjelvets senter i Egeerhavet.