1,5 millioner barn i nød etter jordskjelvet

FNs barnefond UNICEF mener barna er de mest sårbare etter katastrofen i Pakistan og India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå vil organisasjonen iverksette en innsamlingsaksjon for å tjene inn mellom 10 og 20 millioner dollar for sitt arbeid i de jordskjelvrammede områdene. Organisasjonen skal sende en medisinsk gruppe med helikopter til området som ble rammet hardest av jordskjelvet, skriver Bergens Tidende.

Finne familiene

- Vi vet at barn i slike situasjoner er svært sårbare for sult, kulde, sykdom, og utnyttelse. De mister viktig skolegang og blir skilt fra familien sin, sier David bull, UNICEFs leder i Storbritannia.

- Det første man må gjøre er å beskytte barna og sørge for at de kommer i sikkerhet. Vi vil så prøve å komme i kontakt med familiene deres, fortsetter Bull.

Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge, sier til NTB at 17 prosent av befolkningen i det jordskjelvrammede området er under 5 år. Hun forteller at arbeidet i første omgang går ut på å redde barna og gi dem medisinsk hjelp, skriver Bergens Tidende.

Hindre underernæring

Organisasjonen har sendt et fly fra Karachi til Peshawar med store mengder tepper, gensere, vannrensetabletter og en rekke kartonger med høyproteinkjeks, informerer Fløgstad.

Situasjonen kan dessuten forverres ytterligere for barna i landsbyer og de mest avsideliggende områdene, hvor hjelpen kanskje ikke vil nå frem i tide.

TRENGER HJELP: En liten gutt sitter med familien sin utenfor en midlertidig leir i Uri i India. Ikke alle er like heldige som denne gutten, for mange barn døde i jordskjelvkatastrofen i India og Pakistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer