15 millioner ingen vil ha

15 millioner kroner i premier, henholdsvis fra Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, står uavhentet fra i fjor. Enten vet ikke folk om at de har vunnet, eller premiene er såpass små at folk ikke tar seg bryet med å hente pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen blir det kroner av det, kan PR-ansvarlig Magne Engebretsen i Norsk Rikstoto bevitne. Totalbeløpet av uhentede gevister fra hestesporten endte i fjor på hele 10 millioner kroner.

Et problem

- Uhentede gevister er et problem for oss. Beløpet utgjøres hovedsakling av et stort antall mindre gevinster som folk ikke tar seg bryet med å hente. En del vet ikke selv at de har vunnet. Det hender faktisk at ganske store gevinster ikke blir hentet, sier han til Dagbladet. Han forsikrer at pengene føres tilbake til spillerne, i senere spill. Trist er det likevel, at de riktige vinnerne ikke får gevinstene, mener Engebretsen.

Gidder ikke

Hos Norsk Tipping har heller ikke antall uavhentede gevinster gått merkbart ned det siste året, tvert imot en liten økning registreres, kan produktsjef Asbjørn Nilsen fortelle. I fjor endte man opp med 4,7 millioner kroner som aldri ble hevet. Brorparten av dette var mindre lottogevinster. Mindre tippe-gevinster, fra 15-50 kroner, utgjør en mindre del av beløpet.

- Bare en virkelig stor gevinst står uhentet de siste årene, det var en lotto-gevinst på en million. Spilleren var uregistrert, og gevinsten ble aldri hevet, sier Nilsen.

Norsk Tippings spillekort-system gjør sitt til at totalsummen holder seg ganske konstant. Uregistrerte spillere samt folk som ikke gidder eller finner det bryet verdt å heve postanvisningen, skjuler seg bak den uavhentede summen, forklarer Nilsen.

Trav-kort kommer

Norsk Rikstoto forbereder nå sitt spillekort-system. Magne Engebretsen regner med at problemet med uavhentede gevinster på tilsammen 10 millioner kroner da vil bli betydelig mindre. I dag opererer Norsk Rikstoto med en hevingsfrist på 90 dager på sine gevinster.

MILLIONÆR-RÅDGIVER: Steinar Skaare tilbyr hjelp til nyrike spill-millionærer.