SLUTT FOR BRØDBOKSEN: Brødboksen begjærte oppbud forrige uke. Totalt ble det opplyst en gjeld på 46 millioner kroner til byfogden. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
SLUTT FOR BRØDBOKSEN: Brødboksen begjærte oppbud forrige uke. Totalt ble det opplyst en gjeld på 46 millioner kroner til byfogden. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

15 millioner kroner i Brødboksen-krav

80 kreditorer har meldt inn krav på til sammen 15 millioner i boet etter Brødboksen. Fortsatt mangler blant annet lønnskrav fra Nav, som blir største kreditor.

(Finansavisen): Brødboksen, som har drevet med morgenlevering av matvarer på døren siden 2015, begjærte oppbud i begynnelsen av forrige uke.

Til byfogden ble det opplyst at gjelden ligger på 22,7 millioner kroner i selskapet Brødboksen Twd og 23 millioner kroner i datterselskapet Bb Bud og Distribusjon - totalt nesten 46 millioner kroner.

Bostyrer Erik Sandtrø i Ro Sommernes advokatfirma opplyser at det per i går hadde kommet inn krav på totalt 15 millioner kroner i Brødboksen Twd, fordelt på om lag 80 kreditorer.

Lønnskrav gjenstår

I Bb Bud og Distribusjons konkursbo var det per i går meldt inn krav på 140.000 kroner fordelt på seks kreditorer.

- De største kravene kommer fra gårdeiere. I tillegg er det kommet inn krav fra finansieringsselskaper som har finansiert biler de har sikkerhet i. Disse kravene vil bli redusert etter hvert som bilene selges, sier Sandtrø til Finansavisen.

Kravene fra gårdeiere inkluderer krav for leieinntekter i hele leieperioden, og blir normalt redusert ettersom gårdeierne får leid ut til andre.

Nav lønnsgaranti vil ifølge bostyrer bli største kreditor i boet, med lønns- og feriepengekrav fra de opp mot 200 ansatte som jobbet i Brødboksen. Alle lønnskrav er ikke klare og er dermed ikke inkludert i de 15 millionene.

- Kravene som er meldt inn foreløpig er langt unna det selskapet selv har opplyst at de har i gjeld. Det tar tid før alle får sendt inn kravene, men det meldes inn fordringer fortløpende, sier Sandtrø.

Første skiftesamling i konkursen vil bli holdt 16. februar.

Andre økonominyheter:

Ny nedtur for bitcoin og altcoins

Oljeanalytiker: – Det verste er absolutt bak oss

Stordalen kjøper 350 leiligheter