15 nordmenn terrorsiktet - jakt på norsk terrornettverk

Norge jakter på terroristenes hjelpere.

HENRETTER:  Terrorgruppa Den islamske stat (tidligere ISIL) henretter og gjennomfører religiøs og etnisk rensing i Syria og Irak. Over 60 nordmenn har sluttet seg til terrororganisasjonen. Foto: AP
HENRETTER: Terrorgruppa Den islamske stat (tidligere ISIL) henretter og gjennomfører religiøs og etnisk rensing i Syria og Irak. Over 60 nordmenn har sluttet seg til terrororganisasjonen. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare i år er 15 norske statsborgere, og personer med oppholdstillatelse i Norge, siktet etter terrorparagrafen i straffeloven av Politiets sikkerhetstjeneste. De er siktet for enten å ha oppfordret til terrorhandlinger, eller for å ha sluttet seg til en terrororganisasjon.

Noen få av de terrorsiktede sitter i varetekt - blant annet mennene som i vår ble pågrepet av PST, da de skulle reise til Syria for å slutte seg til ISIL (terrororganisasjonen som nå bruker navnet Den islamske stat).

- Jeg kan bekrefte at PST det siste året har siktet 15 personer etter paragraf 147 i straffeloven - den såkalte terrorloven, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Ny strategi Sikkerhetspolitiet brukte i lang tid ressursene på å forsøke å hindre nordmenn fra å reise til Syria, og slutte seg til de ekstremistiske islamistiske terrorgruppene - ISIL og den al-Qaida tilknyttede terrorgruppa al-Nusra Front (også kjent under navnet Jabhat al-Nusra). Denne strategien har norske myndigheter nærmest gitt opp.

Verken PST eller andre norske myndigheter har lyktes med strategien. Nå er håpet at siktelser og påfølgende rettsoppgjør kan være med og avskrekke nordmenn fra å reise til konfliktområder.  Og forhindre at de slutter seg til ekstremist grupper som Den islamske stat, Al-Shabbaab den militante islamske terrorgruppa i Somalia, og andre al-Qaida inspirerte terrororganisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer