Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 personer drept i terrorangrep i Kina

Kastet eksplosiver rundt seg og stakk folk med kniver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 personer ble drept og 14 såret i et terrorangrep i den urolige provinsen Xinjiang vest i Kina lørdag.

Elleve av de drepte omtales av nyhetsbyrået Xinhua som «gangstere» som kjørte inn i en gate med matboder, kastet eksplosiver rundt seg og stakk folk med kniver.

Politiet beslagla eksplosiver, store kniver og økser etter angrepet fredag.

I Xinjiang protesterer muslimske uigurer mot årtier med undertrykking og økonomisk ulikhet, og de krever økt selvstyre eller selvstendighet. Kinesiske myndigheter anklager dem for å føre en terrorkampanje i kampen for uavhengighet.

I oktober ble minst 22 personer drept da fire uiguriske menn gikk til angrep på et kinesisk marked i provinsen. Ifølge statlige medier er flere hundre mennesker drept i voldshandlinger i Xinjiang hittil i år.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling