15 personer evakuert etter ras

Jordmassene gikk mellom to hus i Minnesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til sammen femten personer i fire bolighus og en campingplass med hytter og campingvogner er evakuert etter jordras på Minnesund i 05.30-tida i dag tidlig.

- Raset gikk over riksvei 177, mellom to hus, over et jorda og ned mot Vorma, sier politibetjent Øystein Rydland ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ingen personer er kommet til skade, men ifølge NRK gikk det med flere strømledninger, slik at deler av området er mørklagt.

Det er fare for flere ras. Hele området er avstengt, og politiet vurderer å evakuere flere hus.

- Geoteknikere fra Norges geotekniske institutt er på vei til området, sier Steinar Hermann i NGI til Dagbladet.no.

Også i Bjørumdalen i Bærum gikk det ras i dag tidlig, rundt 06.30. Raset gikk bak et hus og tok med seg flere trær. Ingen ble skadd, men mannen som bodde i huset har søkt tilhold hos slektninger.

- Det er få hus i området og ikke fare for liv og helse, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker og Bærum politidistrikt.

Årsaken til raset er store mengder nedbør på Østlandet de siste døgnene, spesielt i natt.

RASET GIKK UT I ELVA:  
Forbi elva og rett ut i Vorma. FOTO: JAN ARNE SANDHOLTBRÅTEN/EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD
RASET GIKK UT I ELVA: Forbi elva og rett ut i Vorma. FOTO: JAN ARNE SANDHOLTBRÅTEN/EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD Vis mer

- Det har vært mye nedbør rundt Oslo, på Gardermoen, i Asker og Bærum og i Hedmark. Siste døgn kom det 60 millimeter nedbør på Tryvann og de siste 12 timene kom det 50 millimeter i Asker. Det er veldig mye her på Østlandet, sier hydrolog i Norges vassdrags- og energidirektorat, Elin Langsholt.

Flere veier er stengt på grunn av nedbørsmengden.

Hydrologen melder at regnet nå vil avta. I helgen vil nedbøren bare komme i form av byger.

DRO MED SEG TRE UT I VEIEN:  Bjørka ble stående midt på riksveien. FOTO: JAN ARNE SANDHOLTBRÅTEN/EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD
DRO MED SEG TRE UT I VEIEN: Bjørka ble stående midt på riksveien. FOTO: JAN ARNE SANDHOLTBRÅTEN/EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer