Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 personer pågrepet mistenkt for kortsvindel i Drammen

Vitner reagerte på merkelig oppførsel.

KORTSVINDEL: En gruppe på rundt 10 personer er pågrepet i Drammen, mistenkt for kortsvindel. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KORTSVINDEL: En gruppe på rundt 10 personer er pågrepet i Drammen, mistenkt for kortsvindel. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet 15 utenlandske statsborgere på Strømsø i Drammen, mistenkt for kortsvindel.

- Det var noen vitner som reagerte på personer som gjorde noen rare uttak, hvor noen de tok ut penger med noen bankkort og hadde koden på en lapp ved siden av, forteller operasjonsleder Trond Egil Groth, ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Personene tok ut penger fra en minibank på jernbanestasjonen i Drammen da de årvåkne vitnene tipset politiet, og de ble pågrepet ikke langt unna.

Politiet vet så langt ikke eksakt hvor mye penger de pågrepne hadde fått ut da de ble tatt, men det er i alle fall snakk om et femsifret beløp.

- Så skal vi nå sjekke hver og en og sjekke hva de har på seg, og så ta en opptelling, sier Groth.

Politiet kan heller ikke utelukke at personene har tatt ut penger også ved andre minibanker i Drammen.

- Vi prøver nå å finne de fornærmede, sier Groth, som også oppfordrer folk som oppdager at det har vært tatt ut penger fra deres konto om å ta kontakt med politiet.

Så langt kan ikke politiet si noe om hvordan de har fått tak i kortene de tok ut penger fra.

Politiet utelukker ikke at de mistenkte kortsvindlerne har slått til mot tilskuerne som var til stede under skisprinten i Drammen onsdag ettermiddag.

- Det har jo vært skisprint i Drammen i dag, med masse folk ute, så vi kan jo tenke oss til at de har frekventert der, sier Groth.

Politiet fikk tips om de mistenkelige pengeuttakene rundt klokka 19.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!