15 rapporterte seksuelle krenkelser og overgrep i Kirken

De to siste årene er det registrert 15 tilfeller av seksuelle krenkelser eller overgrep i Den norske kirke, viser en ny rapport.

FORSKJELLER:  Ifølge rapporten er det også store forskjeller i bispedømmenes beredskapsplaner for slike situasjoner.  Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
FORSKJELLER: Ifølge rapporten er det også store forskjeller i bispedømmenes beredskapsplaner for slike situasjoner. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antall registrerte tilfeller i perioden 2012-2013 er på samme nivå som forrige toårsperiode, skriver Vårt Land.

Kartleggingen er gjort av Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon (KA) i samarbeid med Kirkerådet.

Ifølge rapporten har de 15 registrerte hendelsene svært ulik alvorlighetsgrad og karakter. Noen av sakene rammes ikke av straffeloven, men gjelder atferd som er etisk problematisk. Tallet inkluderer også hendelser som går tilbake i tid, men som er rapportert inn denne toårsperioden.

- Vi vet at krenkelser og overgrep skjer, men det skal ikke skje. Det er nulltoleranse for dette i kirken, sier Solveig Fiske, biskop i Hamar og styreleder i Kirkelig Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep, til avisen.

Ifølge rapporten er det også store forskjeller i bispedømmenes beredskapsplaner for slike situasjoner. I Nidaros og Nord-Hålogaland oppgir under 25 prosent av virksomhetene at de har beredskapsplaner. I Hamar bispedømme har derimot nesten 80 prosent av virksomhetene slike planer.

- KA og Kirkerådet vil fortsette arbeidet med å forebygge seksuelle krenkelser og overgrep, sier direktør Marit Halvorsen Hougsnæs i KA.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer