Kjerag  20170720.
Sauebonde Edgar Melberg har mistet 15 sauer etter at de falt utfor et stup ved Kjerag-platået i Rogaland. Han mener de må ha blitt skremt av en hund.
Foto: Edgar Melberg / NTB scanpix
Kjerag 20170720. Sauebonde Edgar Melberg har mistet 15 sauer etter at de falt utfor et stup ved Kjerag-platået i Rogaland. Han mener de må ha blitt skremt av en hund. Foto: Edgar Melberg / NTB scanpixVis mer

15 sauer døde etter fall: - Noen har skremt dyrene mine utfor Kjerag-platået

- Så mange dyr går ikke utenfor en skrent av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sauebonde mistet 15 sauer etter at de falt utfor et stup ved Kjerag-platået i Rogaland. Bonden mener de må ha blitt skremt av en hund.

Sauebonde Edgar Melberg fikk tidligere i uken melding om at det var funnet flere døde dyr i Stordalen, ikke langt fra turstien inn til turistmagneten Kjerag i Lysefjorden, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Så mange dyr går ikke utenfor en skrent av seg selv. De må ha blitt skremt utfor, sier Melberg.

- Noe har skremt dyrene mine utfor Kjerag-platået, vi mener det må være hund. For det er så mange. Det hadde de ikke gjort av seg selv, sier han til avisa.

Han sier at synet som møtte ham på stedet var makabert. Tolv sauer var allerede døde, mens tre måtte avlives på grunn av store skader. Sauebonden oppfordrer hundeeiere til å huske båndtvangen i området, som det henger informasjon om ved parkeringsplassen.

Driftsansvarlig ved parkeringen, Henrik Lilleheim, sier at det lå døde sauer i hele lia.

- Alle som går ut får beskjed om at dyrene skal gå i bånd. Jeg ser at de går i bånd når de forlater parkeringsplassen, men vet ikke hva de gjør ute i terrenget, sier han.

(NTB)