15 sekunder fra togkatastrofe

Bare en årvåken sikkerhetsansatt hindret at to passasjertog kolliderte midt i morgenrushet i Danmark i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to passasjertogene holdt på å frontkollidere på Svendeborgbanen mellom Svendborg og Odense, melder BT Online. Togene, med 300 passasjerer ombord, skulle krysse hverandres spor klokka 06.14 i dag tidlig. Toget fra Svendborg skulle vente på et sidespor til det møtende toget var forbi. Men av en hittil ukjent årsak, kjørte toget fra Svendborg videre uten å vente.

Togene kjørte nå rett mot hverandre i samme spor. Først da togene var 200 meter fra hverandre klarte fjernstyringssentralen i Odense å få stoppet togene.

- Vi holder fremdeles på å undersøke hva årsaken kan være, men en av togførerne kan ha kjørt på rødt lyst, sier sikkerhetssjef Per Ingemann Nielsen, skriver BT Online.

En av passasjerene som var med i ett av de to møtende togene, sier til det danske nyhetsbyrået Ritzau at togene trolig bare var 15 sekunder fra å kollidere.

De danske statsbanene (DSB) skal nå avhøre de to lokomotivførerne. Men sikkerhetssjefen innrømmer at det ikke er første gang to tog er nær ved å kollidere på denne strekningen.