Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 siktet for hvitvasking av B-gjengens millioner

Politiet mener de har lammet «underbruk» som har vekslet store mengder narkopenger fra kroner til euro for å investere i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 12 personer ble i 07-tida i går pågrepet i en storstilt men stille politirazzia ledet av sivilkledde tjenestemenn fra Stovner-politiet. Totalt 15 personer er siktet for grovt heleri.

- Vi mener de har gjort jobber for sentrale personer i B-gjengen. De har styrt en del trafikk knyttet til det vi mener er utbytte av narkotikaomsetning, sier stasjonssjef Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Vekslet 1,7 millioner

Politiet mener de 15 personene har vekslet norske kroner til euro, foretatt transaksjoner og disponert kontantbeløp - som overhodet ikke står i samsvar med deres offisielle økonomi.

- Dette er gutter på 19 til 25 år som ikke kan ha erververt seg så store kontantbeløp på lovlig vis. Når én person veksler tre-fire hundre tusen kroner til euro i løpet av et par måneder er det påfallende, bemerker Olsen.

Så mye som 1,7 millioner kroner ble vekslet i løpet av kort tid.

- Vi antar at pengene brukes til investeringer i utlandet. Om det er eiendom eller nye narkohandler, vet vi ikke, sier stasjonssjefen.

Våpen og falske pass

Under aksjonen i går ble det i tillegg til mulig dokumentasjon på hvitvaskingen beslaglagt 150 gram kokain, en pistol med et magasin fullt av skarpe skudd, og fire-fem falske pass.

Det er en langvarig, nitidig etterforskning som gjorde at politiet i går fikk rettens godkjennelse til å ransake de mange adressene på østkanten. Ingen av mennene skal være «b-gjengmedlemmer», men har nær kontakt med disse.

- Vi har jobbet i lang tid på Furuset, lenge før Aker Brygge-skytingen og den siste medieoppmerksomheten rundt gjengmiljøene, understreker Olsen, som er svært fornøyd med resultatet.

- Vi ønsker å ramme både dette miljøet, deres samarbeidspartnere og bidra til å forhindre rekrutteringen, sier stasjonssjefen.

Sju av de siktede er ennå i politiets varetekt. Flere av disse vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. De resterende av de pågrepne ble løslatt etter lange avhør i går og i dag.

Dagbladet.no følger saken.