15 skadd i busskrasj

Ekspressbussen fra Stockholm til Oslo har kjørt av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspressbussen mellom Stockholm og Oslo kjørte av veien utenfor Kristinehamn i Värmland i Sverige i halv to-tida i natt.

Passasjerene utskrevet

Det var 20 personer om bord i bussen da ulykken skjedde, og de fleste ble skadd, av dem minst to alvorlig. Men ved halv tolv-tida i dag var de fleste passasjerene utskrevet fra sykehusene i Kristinehamn, Karlstad og Karlskoga.

I Karlskoga var to passasjerer utskrevet og to fortsatt innlagt. En tredje passasjer er overført på kirugisk avdeling og den siste ligger fortsatt på intensivavdelingen med ryggsmerter. 

- Jeg kommer nettopp fra avdelingene. Ingen av passasjerene hos oss er hardt skadd, sier sykehusdirektør Leif Weiner i Karlskoga til Dagbladet.no. 

Fire passasjerer hadde forlatt sykehuset i Kristinehamn. I Karlstad lå det bare en pasient, mens seks var utskrevet, ifølge Dagbladet.nos opplysninger.

Det skal ha vært en norsk 60-åring og en 39-åring om bord på ulykkesbussen, ifølge Mathiasson. De to ble sendt til sykehus i Kristinehamn og Karlskoga.

Dramatisk

Ulykken skjedde da ekspressbussen skulle kjøre inn mot Kristinehamn. Flere passasjerer ble kastet ut av bussen i ulykken.

Til Aftonbladet sier Andre Otnes (29) at det sprutet glasssplinter da bussen krasjet.

- Jeg tenkte at vi hadde kjørt av motorveien og at det var alvorlig. Folk begynte å skrike, og noen fikk sjokk. Etter hvert begynte vi å klatre ut gjennom frontruta. Det var fryktelig, sier han til den svenske avisa.

- De som hadde vondt, lå og skrek. Vi forsøkte å bære ut de som var hardest skadd, men noen var så hardt skadd at det ikke gikk å bære dem ut.

Kjørte inn i gjerde

- Bussen har kjørt inn på riksvei 26. Etter 400-500 meter har bussen av ukjente grunner kjørt av veien på venstre side, sier vakthavende hos politiet i Värmland, Christer Mathiasson, til Dagbladet.no.

Der traff bussen et gjerde mellom riksveien og sykkelstien.

En rekke ambulanser ble sendt til stedet. Ti passasjerer ble sendt til sykehus med ambulanse og fem med taxi, ifølge Expressen.se

Det var ingen barn om bord på bussen.

Sjåføren ikke avhørt

Årsaken til ulykken er ukjent, men ifølge politiet skal ikke farten ha vært spesielt høy. Ulykken skjedde ved 01.30-tiden natt til tirsdag.

- Sjåføren er ikke avhørt. Han er på sykehuset, sier Mathiasson. Det er ikke foretatt tekniske undersøkelser av bussen enda.

På Säfflebussens kontor i Stockholm er det stor lettelse over at det ser ut til å ha gått bra med alle om bord på bussen.

- Vi ble oppringt av redningstjenesten i natt. Lenge visste vi ingenting, det var ubehagelig, sier driftssjef Olle Östberg.

Bussen var av merket Volvo og skal være forholdsvis ny. Ifølge selskapet har bussen fulgt alle kontroller.

- Vi vet ingenting om årsaken enda og avventer utredningen fra politiet, sier Östberg

<B>SKADDE:</B> Flere ble skadd da Oslo-bussen fra Stockholm kjørte av veien i natt.