Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 skadd i bussvelt

Det ble slått storalarm og tre helikopter ble tilkalt da en buss med 52 passasjerer kjørte av en fjellvei og veltet ved Vang kommune i Valdres. Et titall personer ble skadd, og de blir evakuert fra ulykkesstedet med helikoptre og ambulanser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste melding fra politiet er at 15 personer er skadd - ingen med store og alvorlige skader. Bussen ryker og brannvesenet er tilkalt.

- Folk er naturligvis svært skremte, sier lensmannbetjent Svein Tvenge som er på stedet.

Han forteller at tre helikopter og seks ambulanser frakter de skadde vekk ned fra fjellet. Bussen kjørte av veien og ned ei skråning hvor den ble liggende på sida.

- Vi prøver å få oversikt over situasjonen. Vi vet ikke med sikkerhet hvor mange som er skadd, sier Tvenge til Dagbladet.no.

To personer er fraktet med helikopter til sentralsykehuset i Lillehammer, og flere er på vei til Fagernes legesenter. Sykehuset har ennå ikke opplyst noe om tilstanden til pasientene.

De 52 om bord i bussen var på vei til fra Vang i Valdres til Bygdin høyfjellshotell, med en buss fra Sporveisbussens Turbiler.

- Avkjøringa skjedde på en liten snarvei som heter Slettefjellveien, sier vaktsjef Arne Hjelmtvedt ved Gjøvik politidistrikt.

Klokka 17.27 kom meldinga fra alarmsentralen.

- Det hørtes mer alvorlig ut enn det visste seg å være. Det ble sagt at mange hadde større skader, og tre helikopter ble tilkalt, sier Hjelmtvedt.

Kontrameldinga kom klokka 17.49 da det første helikopteret var ankommet ulykkesstedet.

- Det vi vet nå er at 15 personer skal ha mindre alvolige skader - blant annet bruddskader, sier Hjelmtvedt.

Han har ikke fått tilbakemelding fra sine folk på stedet, og vet ikke hvorfor bussen kjørte av veien eller omstendighetene rundt ulykka. På grunn av svært dårlig mobilforbindelse er det vanskelig for politiet å ha oversikt over redningsarbeidet.

Det skal ha vært 52 mennesker om bord i bussen.

- Det ryker av bussen og brannvesenet er tilkalt, opplyser vaktsjefen.

Hovedredningssentralen er varslet om ulykken, men har foreløpig blitt involvert i redningsarbeidet.

- Vi var klare hvis politiet ønsket det. Men det ser ut til at de greier å ordne opp selv, opplyser Hovedredningssentralen på Sola.