Fare for storstreik

15 timer på overtid. - Nærmer seg trolig en løsning i lønnsoppgjøret

15 timer på overtid i forhandlingene mellom NHO og LO/YS, er det kommet meldinger om at Riksmekleren har gitt partene en skisse til løsning.

FORHANDLER FORTSATT: Fra venstre: NHO leder Kristin Skogen Lund, mekler Mats Wilhelm Ruland, Riksmekler Nils Dalseide, mekler Kine Steinsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ved starten av årets mekling.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORHANDLER FORTSATT: Fra venstre: NHO leder Kristin Skogen Lund, mekler Mats Wilhelm Ruland, Riksmekler Nils Dalseide, mekler Kine Steinsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ved starten av årets mekling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag formiddag, mer enn 13 timer på overtid, var det fortsatt ingen enighet i meklingen mellom NHO og LO/YS. Faren for streik vedvarer, men ifølge NTB nærmer det seg trolig en løsning.

Riksmekleren orienterer om utfallet av meklingen ca. klokken 15.20.

En kilde opplyser til NTB søndag formiddag at forhandlingene går tregt, men påpeker at så lenge partene sitter ved samme bord er det håp om å komme til en enighet.

NRK melder ved 14.30-tiden at det er bevegelse i forhandlingene.

Det er fredsplikt så lenge partene mekler, men kommer ikke partene til enighet til slutt, går det mot den største streiken i Norge på 18 år.

Meklingen har pågått siden onsdag mellom NHO og LO- og YS-forbundene. Og en kilde tett på forhandlingene opplyser til Aftenposten søndag morgen at utfallet av meklingen er umulig å spå.

Hele 35 000 medlemmer i LO og YS tas nemlig ut i streik hvis partene ikke blir enige. Særlig streikeuttaket i transportnæringen vil slå kraftig ut allerede fra første dag. Og ytterligere 200 000 medlemmer kan havne i streik hvis streikeuttaket blir utvidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer