15 turister kidnappet i Egypt

Tror islamistisk bande har ført dem til Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe på mellom 10 og 15 turister skal være bortført i Egypt, melder flere nyhetsbyråer i ettermiddag.

Det italienske utenriksdepartementet bekrefter hendelsen, og sier fem italienere er blant de bortførte. Videre sier italienerne at de har kontakt med andre berørte land, uten å spesifisere hvilke.

Turistene skal ha vært på ferie i den sørlige byen Aswan, som er blant de populære feriestedene langs Nilen. Omstendighetene rundt selve bortføringen er foreløpig uklare.

- Vi har foreløpig ikke fått melding om at det skal være norske statsborgere innvolvert, sier pressetalsmann Anders Rikter i UD til Dagbladet.no.

Kilder i det egyptiske politiet skal ha oppgitt til nyhetsbyrået AP at 11 utlendinger er blant de 15 kidnappede. Dette blir nå også bekreftet av egyptisk UD.

Kilder Sky News skal ha vært i kontakt med oppgir at turistene skal ha vært på safari nær grensa til Sudan da fire væpnede sudanere overfalt dem. De skal - ifølge Sky News - ha krevd 6 millioner Euro i løsepenger.

I tillegg til de fem italienerne, skal det være fem tyskere, en rumener og fire egyptiske reiseledere.

Politikildene oppgir også at turistene kan ha blitt ført over grensa til Sudan. Egyptisk UD bekrefter dette ved 14-tida i ettermiddag. Men de har foreløpig ikke kommentert omstendighetene eller om det er fremsatt krav om løsepenger.

15 turister kidnappet i Egypt

I perioden 2004 til 2006 var utenlandske turister i Egypt spesielt utsatt for terror og angrep fra islamistiske grupperinger. Men de siste årene har situasjonen vært rolig.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for kidnappingen.

Dagbladet.no kommer med mer.