15 utlendinger bortført i Etiopia

Ti franske turister og en gruppe tilknyttet den britiske ambassaden er meldt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 utlendinger, blant dem ti franske turister, er bortført i det nordlige Etiopia, opplyser kilder i området.

De franske turistene kjørte i fire biler i Dalol-området, 800 kilometer nordøst for hovedstaden Addis Ababa, og var på vei til saltgruvene i Afar-regionen da de ble bortført. En mindre opprørsgruppe er aktiv i området.

- Minst to grupper av mennesker har forsvunnet, opplyser en kilde til nyhetsbyrået Reuters. I tillegg til de franske turistene, er også en gruppe knyttet til den britiske ambassaden meldt savnet. Blant disse skal det også ha vært en italiener.

En av de franske turistene greide å unnslippe, fikk kontakt med en annen gruppe turister og varslet politiet via satellittelefon, forteller en forretningsmann som ønsker å være anonym.

En turoperatør i det samme området bekrefter at ti franske turistene trolig er bortført, mens talsmenn for etiopiske myndigheter sier at meldingene fortsatt etterforskes.

De ti franske statsborgere hadde kjøpt reisen hos Origins Etiopia, et nystartet selskap som har spesialisert seg på turer i Afar-regionen. Talsmenn for selskapet bekrefter at de ikke får kontakt med følget som er savnet.

En talsmann for franske myndigheter opplyser at landets ambassade i Addis Ababa forsøker å finne ut hva som kan ha skjedd med de savnede turistene.

(©NTB)