MeToo

15 varsler om seksuell trakassering i Høyre og Unge Høyre: - Vi har sviktet

Fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot på gråten: Ber om unnskyldning for partiets håndtering av varslene mot Kristian Tonning Riise.

DIREKTE: Unge Høyre og Høyre har de siste dagene jobbet hardt for å få oversikt over de mange varslene partiet har mottatt. Generalsekretær John-Ragnar Aarset og fungerende UH-leder Sandra Bruflot vil orientere om varslingssakene. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre og Unge Høyre forteller i ettermiddag om varslene som er kommet mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Tonning Riise trakk seg som Unge Høyre-leder forrige uke etter at medlemmer i ungdomspartiet ved flere anledninger har reagert på oppførselen hans. På Facebook skrev Kristian Tonning Riise at hans beslutning om å trekke seg kom som følge av Metoo-kampanjen.

Det er nå kommet ti varsler om saker mot Tonning Riise.

- Vi har sviktet

I tillegg er det kommet fem varsler mot andre personer i Høyre. Partiet ønsker ikke å gå i detalj om disse fem nå.

- Vi har sviktet. Det er det ingen som helst tvil om. Det får jeg aldri beklaget dypt nok, sier fungerende Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.​

Bruflot sier hun har konfrontert Tonning Riise om oppførselen hans for lang tid siden. Likevel hevder Bruflot at hun ikke kjente til episoder om Tonning Riise som gikk over streken før i forrige uke. Hun sier det ble framsatt falske rykter om Tonning Riise i 2016. Bruflot sier videre at hun selv og andre i partiet kan ha avfeid reelle saker om Tonning Riise som følge av de falske ryktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer