Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

150 000 demonstrerte mot homo-ekteskap i Paris

Politiet mobiliserte og fryktet voldsepisoder.

DEMONSTRERTE: Om lag 150 000 personer demonstrerte i dag mot at hemofile ekteskap skal være lovlig. Foto: Foto: AFP PHOTO ERIC FEFERBERG/NTBScanpix
DEMONSTRERTE: Om lag 150 000 personer demonstrerte i dag mot at hemofile ekteskap skal være lovlig. Foto: Foto: AFP PHOTO ERIC FEFERBERG/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 150 000 franskmenn demonstrerte søndag i Paris' gater mot likekjønnet ekteskap.

Det ble først meldt om at 300 000 deltok i demonstrasjonen, men fransk politi nedjusterte søndag kveld tallet til 150 000.

Ny lov Frankrikes president François Hollande undertegnet 18. mai loven som åpner for likekjønnet ekteskap i Frankrike. Dermed ble Frankrike det 14. landet i verden med en kjønnsnøytral ekteskapslov.

Innenriksminister Manuel Valls advarte før demonstrasjonen om at ultrakonservative krefter, deriblant høyreekstreme nasjonalister, kunne komme til å infiltrere demonstrasjonen og forårsake bråk.

Sikkerhetsstyrker Politiet pågrep om lag 50 personer og beslagla også et kjøretøy fylt med masker, bannere og røykbomber. Franske sikkerhetsstyrker sendte et mannskap på rundt 4500 ut i gatene for å stanse opptøyer.

Innenriksminister Valls advarte også familier mot å ta med seg barna sine til demonstrasjonen.

- Vi fortsetter å høre om en høyreekstrem bevegelse, men jeg kan bare se familier her, sa en mann som kalte seg Raoul, fra byen Dijon, 30 mil utenfor Paris.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media