150 000 pingviner døde på grunn av kjempeisflak

Adeliepingvinen i fare.

TRUET:  Adeliepingvinen har tradisjonelt trives ved Cape Denison i Antarktis. Det har et kjempeisberg forandret på. Foto: Scanpix
TRUET: Adeliepingvinen har tradisjonelt trives ved Cape Denison i Antarktis. Det har et kjempeisberg forandret på. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pingvinen blant de lettest gjenkjennelige dyrene i Antarktis, men har, i likhet med mange andre dyr som lever i isødet, fått merke klimaendringene på kroppen.

Fredag melder Sydney Morning Herald at over 150 000 eksemplarer av arten adeliepingviner har dødd som følge av stigende temperaturer.

- Hele kolonien utryddet innen 2020 Masseutryddelsen skal, ifølge universitetet i New South Wales, ha kommet etter at et løsnet isberg traff Cape Denison i Commonwealth Bay.

- Det er mulig at hele bestanden er utryddet innen år 2020, skriver forskerne i en rapport publisert den andre februar.

Ifølge rapporten kommer de store dødstallene av at isbergets massive størrelse på 2900 kvadratkilometer har økt avstanden mellom havet og hekkestedene deres betydelig.

Nå er det bare 10 000 pingviner igjen, en situasjon som professor og polfarer Chris Turney mener har forandret økosystemet i området drastisk.

Han var forteller at da han og en ekspedisjon var i området for to år siden, klagde mange på lyden av den voldsomme støyen fra tusenvis av fugler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer