Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

150 barn døde i sprengkulda i Afghanistan

Dødstallene kan stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så mange som 150 afghanske barn har mistet livet på grunn av det harde vinterværet som herjer Afghanistan. Hjelpearbeidere frykter at flere hundre barn kan komme til å dø.

Den amerikanske hjelpeorganisasjonen Catholic Relief Service (CRS) opplyste torsdag at seks leger fra organisasjonen har undersøkt forholdene i en rekke landsbyer langs en hovedvei i den sentrale provinsen Ghor i Afghanistan. Legene har funnet mellom 140 og 150 døde barn.

De fleste dødsfallene skal være forårsaket av lungebetennelse, og mange av de omkomne var under fem år, sier talsmann for CRS Paul Hicks.

Hjelpearbeiderne frykter at mange flere barn kan være omkommet på steder som er avskåret fra omverdenen etter stort snøfall.

- Flere hundre barn kan være omkommet. Vi får ikke flydd inn hjelp, og de tre siste ukene har vi ikke kunnet sende folk inn i disse områdene, sier Hicks.

(NTB-Reuters)

VARMER SEG UTE:  Kulda dreper i Afghanistan. Disse barna varmer seg rundt et lite bål. Foto: SCANPIX
VARMER SEG UTE: Kulda dreper i Afghanistan. Disse barna varmer seg rundt et lite bål. Foto: SCANPIX Vis mer