150 barneslaver døde

De 150 barna skulle sendes fra Nigeria til Gabon i Vest-Afrika som slaver, men døde under overfarten. Det hevder Nigerias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna skulle til Gabon, der andre innvandrerbarn er blitt brukt til å selge nylon og vann. Det meldte en tjenestemann ved presidentens kontor torsdag. President Olusegun Obasanjo skal ha snakket om tragedien i et møte med en nigeriansk kvinneorganisasjon onsdag. Tjenestemannen vet ikke hvem som er kilde til informasjonen, men han antar at presidenten fikk opplysningene under et statsbesøk i Gabon for to uker siden.

UNICEFs representanter i Nigeria sier at de ikke tidligere har hørt om dødsfallene. De er sjokkerte og forsøker å finne ut hvor opplysningene kommer fra.

Under møtet skal presidenten også ha fortalt historien om en nigeriansk kvinne som ble tvunget til prostitusjon i Nederland, og som ble fortalt at hun måtte betale 50.000 dollar for friheten sin.

Barneslavene i Vest-Afrika fikk verdens oppmerksomhet i april da FNs representanter fant minst 12 barneslaver på et nigeriansk skip i Benin.

Fattige afrikanske familier blir ofte lurt til å gi bort barna sine mot løfter om at de kommer til å sende penger hjem når de begynner å jobbe. Barna blir tvunget til å arbeide under forferdelige forhold på plantasjer og som hushjelper. Det er sjelden at familien hører mer fra dem. Hundrevis av unge nigerianske kvinner arbeider også som prostituerte i Europa, ifølge menneskerettighetsgrupper.

Siden det 15 år lange militærdiktaturet tok slutt i 1999, har myndighetene innført tiltak i et forsøk på å stoppe menneskehandelen. USAs utenriksminister Colin Powell sa i forrige uke at denne type menneskehandel er «den moderne tids slaveri».

(NTB)