Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

150 Hizbollah-raketter mot Israel

Israel vurderer bombing av Beirut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hizbollah avfyrt mer enn 150 raketter mot Nord-Israel onsdag, med trefninger lenger inn i landet enn tidligere. Minst én person er drept og en rakett har truffet Vestbredden, melder AP.

Svekket Hizbollah

Israelske militærledere hevdet tidligere onsdag hevdet at de har svekket Hizbollah betraktelig og at deres militære slagkraft nå var mye dårligere. De har drept flere hundre soldater og ødelagt mange rakettoppskytingstasjoner. Seinest i morges ble fem Hizbollah-soldater tatt til fange av israelske styrker i en storoffensiv, som rykket lenger inn i Libanon enn tidligere.

Isteden har Hizbollah svart med å skyte 150 raketter mot Nord-Israel, dette har resultert i flere branner, én drept og minst 17 skadde.

Rakettene har blant annet truffet den israelske landsbyen Beit Hillel, bekrefter den israelske forsvarssjefen Dan Halutz, som var på stedet.

Ingen palestinere skadd

Israel vurderer nå å starte med bombeangrep fra lufta lenger inn i Libanon, inkludert Beirut.

- Vi må evaluere luftangrepen lenger inn i Libanon, spesielt i Beirut. Jeg tror det vil bli gitt tillatelse til dette om en dag eller to, sier Halutz til AP.

SLUKNINGSARBEID: Israelske fly jobber med å slukke branner i områdene nord i Israel, som ble truffet av raketter i dag. Foto: Scanpix
SLUKNINGSARBEID: Israelske fly jobber med å slukke branner i områdene nord i Israel, som ble truffet av raketter i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Rakettene fra Hizbollah traff Beit Shean, som ligger rundt 70 kilometer fra grensa. På Vestbredden landet en rakett nær byen Jenin, men ingen skal ha blitt skadd. Palestinerne har arrangert daglige støttedemonstrasjoner for Hizbollah.

- Vi vet at de ikke mente å treffe det palestinske territoriet. De ville treffe Israel, men en teknisk feil gjorde at de traff her, sier Fahmi Zarer, talsmann for president Mahmoud Abbas.

TRUFFET: En israelsk mann undersøker skadene på huset sitt i Nahariya i Nord-Israel, som ble truffet av en Hizbullah-rakett i dag. Det er rapportert om flere branner i området der rakettene traff.