- 150 i masseslagsmål

- Tyrkere og somaliere sloss med kniver og jernstenger i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks personer ble pågrepet av politiet i Drammen etter masseslagsmål i Drammen sentrum i går kveld. Så mange som 150 personer kan ha vært involvert i gjengoppgjøret mellom tyrkere og somaliere.

- Vitner rapporterte om slåssing med kniver og jernstenger, sier operasjonsleder Magne Lie til Dagbladet.no.

Det er foreløpig ikke klart hvor mange som deltok i tumultene.

- 150 tyrkere og somaliere

- Et vitne sier at minst 50 var med, men det er uklart hvor mange som var aktivt med og slåss, sier Lie.

Ifølge Drammens Tidende kan 150 personer ha deltatt. De involverte skal ha vært av tyrkisk og somalsk opprinnelse.

- Det dreier seg om et gjengoppgjør melløm tyrkere og somaliere, bekrefter leder for kriminalvakta, Nina Bjørlo, overfor Dagbladet.no.Hun sier det er for tidlig å si noe om motivet og bakgrunnen for hendelsen. Men etter det Drammens Tidende kjenner til kan et opptrinn utenfor et gatekjøkken ha utløst kampene.

- Kvinne slått med jernstang

-Vitner opplyser til oss at gjengen som kom til gatekjøkkenet, spurte innehaveren om han hadde hasj. Dette svarte han nei til. I kjølvannet av dette skal hans kone ha blitt slått ned med en jernstang, ifølge vitner, opplyser operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Bjørlo vil ikke kommentere verken dette vitneutsagnet eller hvorvidt det er gjort beslag av våpen. Operasjonsleder Magne Lie sier at flere ble kjørt til legevakta for sjekk, men ingen ved politiet vil si noe om antall skadede eller skadeomfang enda. 

Ukjent med gjenger

Det har vært masseslagsmål i Drammen før.

- Vi har hatt situasjoner der ungdommer har vært involvert i masseslagsmål utenfor utesteder før, men vi er ikke kjent med at det har organiserte gjenger, sier Bjørlo.

Da har både etnisk norsk og innvandrere vært involvert.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.