150 i russisk flykapringsdrama

MOSKVA (NTB-AP): Den eller de som i morges kapret et russisk fly med rundt 146 passasjerer om bord, truer med å sprenge flyet i lufta hvis ikke kravene deres blir innfridd. Flyet har landet i Moskva som planlagt, der 48 passasjerer skal ha blitt løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaprerne krever 70 millioner kroner og fritt leide til Sveits.

  Tsjeremetjevo-flyplassen i Moskva var fullstappet av antiterrorpoliti og sikkerhetspoliti i morges. Flyet landet litt etter normal ankomsttid, og ble stående på rullebanen.

Aksjon

Sikkerhetstjenesten FSB skal ha kontakt med kaprerne via radio. FSB utelukker ikke bruk av makt mot kaprerne, som skal ha sprengstoff om bord i flyet.

  President Boris Jeltsin rådførte seg med sikkerhetstjensten om hvordan kapreredramaet skulle takles, opplyste presidentens talsmann.

Uklart passasjerantall

Det kom i formiddag motstridende meldinger om hvor mange personer som befant seg i flyet. Passasjerantallet var trolig mellom 146 og 155. Flyet ble kapret da det var på vei til Moskva fra Magadan lengst øst i Russland.

  Passasjerflyet er av typen Iljushin-62 og tilhører ifølge Interfax det lille og ukjente flyselskapet Magma.

  Kapringen er den første i Russland på to år, men kom bare fire dager etter en annen ulykke i lufta, da et militært transportfly styrtet i Sibir og minst 67 mennesker ble drept.