150 leger ber om å få hjelpe Guantanamo-fanger

Amerikanske og britiske leger ber president Barack Obama om å la de sultestreikende Guantanamo-fangene få uavhengig legehjelp.

 MASSIV SULTESTREIK:  104 av 166 fanger på Guantanamo sultestreiker. 44 av dem får næring gjennom rør i nesa. Nå melder 150 leger seg for å hjelpe fangene. Foto: REUTERS/Bob Strong
MASSIV SULTESTREIK: 104 av 166 fanger på Guantanamo sultestreiker. 44 av dem får næring gjennom rør i nesa. Nå melder 150 leger seg for å hjelpe fangene. Foto: REUTERS/Bob StrongVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene har sendt et brev til USAs president, der de ber Obama innvilge uavhengig medisinsk støtte til de over hundre sultestreikende fangene på Guantanamo.

I brevet, som onsdag sto på trykk i det medisinske tidsskriftet Lancet, argumenter legene for at fangene trenger oppfølging av andre enn militærlegene, og at dette også er påkrevd av FN og Verdens helseorganisasjon.

- Siden fangene ikke stoler på sine leger, er det ikke sannsynlig at de følger de medisinske rådene som gis, står det i brevet.

Sultestreiken på Guantanamo har pågått i over fire måneder. Av de 166 fangene på basen, sultestreiker 104. 44 av disse får nå næring gjennom rør i nesen.

En høytstående amerikansk senator som besøkte Guantanamo tidligere i juni, har bedt om en ny evaluering av prosedyrene rundt tvangsforingen, og mener det er etiske spørsmål rundt dagens metoder.

(NTB)


 EN AV MANGE DEMONSTRASJONER:  Aktivister demonstrerer mot basen på Guantanamo, iført fangedrakter på Times Square i New York. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
EN AV MANGE DEMONSTRASJONER: Aktivister demonstrerer mot basen på Guantanamo, iført fangedrakter på Times Square i New York. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer