MANET:  150 mennesker ble brent av en og samme manet på en strand i USA, ifølge CNN.  Illustrasjonsfoto: ØRJAN SVENDSEN
MANET: 150 mennesker ble brent av en og samme manet på en strand i USA, ifølge CNN. Illustrasjonsfoto: ØRJAN SVENDSENVis mer

150 mennesker brent av en og samme manet

Og det etter at maneten var død. Oppstandelse på strand i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Minst 150 mennesker ble brent av en og samme brennmanet på en badestrand i Rye i den amerikanske delstaten New Hamoshire, melder CNN. Og det etter at maneten var død.

- Det kjentes omtrent ut som et bistikk. Jeg kjenner det fortsatt, selv om det er et par timer siden jeg ble brent, sier et av manetofrene, Robert Fitzgerard, til CNN.

20 kilo Monstermanetens lengste tentakler var nesten fem meter lange og den ble anslått til å veie i overkant av 20 kilo. Den ble oppdaget i vannet rett utenfor stranda og hentet opp med en høygaffel av en av livvaktene.

Operasjonen førte imidlertid til at små manetbiter ble spredd i vannet, noe som ga nesledyret muligheten til å ta en grusom hevn. Brennmaneter har nemlig evnen til å brenne også når den er død.

- Rett etter at vi fikk brennmaneten opp av vannet, begynte folk å klage over utslett, stikk og smerter. Antallet bare økte og økte, forteller Ken Loughlin, som er lederen av nasjonalparken stranda er en del av.

Måtte tilkalle hjelp Alle de badende ble beordret opp av vannet, men maneten hadde allerede rukket å brenne så mange at det lokale brannvesenet tilkalte hjelp fra fem nærliggende brannstasjoner.

De fleste ble behandlet på stedet, men fem barn ble tatt med til sykehus, opplyser politiet.  

IKKE SÅ TØFF NÅ:  Etter å ha brent rundt 150 mennsker ble brennmaneten lagt i en søppelsekk og kastet. Faksimile fra CCN
IKKE SÅ TØFF NÅ: Etter å ha brent rundt 150 mennsker ble brennmaneten lagt i en søppelsekk og kastet. Faksimile fra CCN Vis mer