150 mennesker leiter etter Charlotte

Varmesøkende helikopter uten treff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Leiteaksjonen etter 17 år gamle Charlotte Moene fra Årdal pågår for full styrke i dag også.

- Mellom 140 og 150 mennesker deltar nå i leiteaksjonen, sier politibetjent Knut Arne Klingenberg ved Årdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Cirka 70 av disse er letemannskaper fra nabokommunene Balestrand, Leikanger, Luster, Aurland, Sogndal og Lærdal har tatt seg turen for å bistå i leitinga i dag. I tillegg er det satt inn fem hunder fra Norges Redningshunder i aksjonen og et varmesøkende helikopter finkjemmer området fra luften.

Til tross for et enormt letemannskap er de ikke kommet noe nærmere i å finne den 17 år gamle jenta i dag heller.

Borte på fjerde dagen

Charlotte Moene forsvant fra Øvre Årdal i 11-tida mandag denne uka da hun var på vei fra sin mor for å besøke besteforeldrene sine. De skulle etter planen kjøre til hytta på Finnskogen og treffe resten av familien der. Men Charlotte møtte aldri opp hos besteforeldrene.

Det er også siste gang noen har sett Charlotte.

Det har vært regntungt og grått i bygda de siste dagene, men sikten var god nok for at helikopteret kunne lette i dag.

HELIKOPTERSØK: Et varmesøkende politihelikopter er satt inn i letingen etter den unge jenta. Foto: Frank Karlsen
HELIKOPTERSØK: Et varmesøkende politihelikopter er satt inn i letingen etter den unge jenta. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Det har vært i luften i to, tre timer i dag. Det har søkt overalt og blant annet fulgt turstier for å kartlegge disse. Nå har det landet for dagen, dessverre uten treff, sier Klingenberg.

Også i går ble det søkt med helikopter en liten stund, men uten hell.

- Ingenting mer

Klingenberg forteller at letemannskapene vil fortsette letingen utover ettermiddagen og kvelden. Politiet har heller ikke fått inn flere avklarende tips i saken.

- Vi har ingenting mer å gå etter enn tidligere, men vi håper fortsatt å finne henne i god behold, sier politibetjenten.

Charlotte Moene var ikledd en lys goretex-jakke med limefarget krage, lys/mørk dongeribukse og hvite sko da hun forsvant. Hun hadde mobiltelefonen med seg, men det har ikke avgitt noen signaler siden hun ble borte. Det har heller ikke bankkortet hennes.

ETTERLYSES: Det er hengt opp plakater med informasjon på norsk, engelsk og tysk om den savnede Charlotte Moene (17) rundt om i Årdal.
SØKK BORTE: Politi og letemannskaper er ikke noe nærmere i å finne 17-åringen i dag.
ØVRE ÅRDAL: Det er grått vær i Øvre Årdal i Sogn og Fjordane i dag. Charlotte Moene (17) er nå savnet på fjerde dagen.
STOR INNSATS: I dag deltar hele 150 mennesker i leteaksjonen etter den savnede jenta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer