- 150 muslimer funnet i massegrav

Motstandere av IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Likene til 150 sunnimuslimske irakere er funnet i en massegrav, sier sikkerhetskilder ifølge nyhetsbyrået Reuters. De 150 skal ha vært motstandere av terrorgruppa Den islamske staten (IS), melder NRK.

Human Rights Watch er også ute med en fersk rapport.

Opprørere fra den islamske staten (IS) likviderte i sommer rundt 600 innsatte i et fengsel i utkanten av Mosul, konkluderer Human Rights Watch.

Menneskerettighetsorganisasjonen har snakket med overlevende og øyenvitner til massakren, som fant sted etter at IS hadde erobret Iraks nest største by Mosul i juni, skriver NTB.

Ifølge Human Rights Watch stormet de sunnimuslimske opprørerne Badoush-fengselet i utkanten av Mosul og stuet de nærmere 1.500 innsatte opp på lastebiler.

Fangene ble kjørt et par kilometer ut på en øde sandslette, der de ble stilt opp og sortert. Ifølge øyenvitner ble flere hundre sunnimuslimer og kristne deretter kjørt bort, mens de gjenværende, de fleste av dem sjiamuslimer, ble plyndret og truet til å marsjere bort til kanten av en kløft. Der ble de meid ned med maskingevær, før IS-soldatene satte fyr på likene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer