Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 150 omkom i jordskjelv

Boligministeren i Tyrkia opplyser at minst 150 personer er døde og 300 andre er skadd i et voldsomt jordskjelv i morges. En lokal tv-kanal melder at 135 skoleelever er fanget inne i en sammenrast bygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Minst 150 personer omkom og 300 andre er skadd i et kraftig jordskjelv sørøst i Tyrkia torsdag morgen, opplyser boligminister Zeki Ergezen.

Så langt er 46 mennesker funnet døde, men mange er fortsatt savnet.

Ifølge Ergezen ble 135 elever begravet da en skole kollapset i jordskjelvet, som rammet provinsen Bingol halv fire lokal tid torsdag morgen, melder TV-kanalen NTV. Det er foreløpig ikke klart hvor mange av de omkomne som er elever, men 55 barn er til nå reddet ut av skoleruinene.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia melder at 50 av elevene skal ha blitt reddet ut av den ruinene. Jordskjelvet målte 6,4 på Richters skala. Kostskolen som kollapset lå i byen Celtiksuyu. Mange bygninger falt sammen i skjelvet, og elektrisiteten ble brutt flere steder.

- Flere mennesker ligger fastklemt under bygninger som er rast sammen. Vi håper å kunne redde så mange som mulig, sa guvernør i provinsen Huseyin Cos til CNN.

Flyktet

Lete- og redningsmannskaper jobbet torsdag morgen flere steder med å redde folk ut av sammenraste bygninger. Mange av de skadde er fraktet til sykehus. Hundrevis av personer flyktet ut av hjemmene sine i frykt for at de skulle rase sammen da jordskjelvet startet.

- Vi våknet nøyaktig halv av at alt i huset ristet, forteller en av innbyggerne i Diyarbakir, som ligger 115 kilometer sør for episenteret.

Bingol-provinsen er hovedsakelig befolket av kurdere.

20.000 omkom

Jordskjelv er vanlig i Tyrkia. I 1999 omkom flere enn 20.000 mennesker i to kraftige jordskjelv nordvest i landet.

I midten av april utløste et kraftig jordskjelv panikk i den tyrkiske byen Izmir. Flere mennesker ble skadd da de hoppet ut av vinduer.

I januar mistet en kvinne livet, og flere ble skadd da et jordskjelv som målte rundt 6,5 på Richters skala rammet den sørøstlige regionen Tunceli.

(NTB-AFP-Reuters)

FEBRILSK: Folk leter etter overlevende i ruinene i byen Bingol.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media