150 personer svartelistet fra norske utdanningssteder

Rundt 150 personer er utestengt fra høyere utdanning i Norge, de fleste etter å ha forfalsket vitnemål eller jukset på eksamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets første såkalte svartelisteregister over personer som er utestengt fra høyere utdanning, ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i september i år. Av de rundt 150 studentene som er svartelistet, er rundt 60 utestengt fra landets største utdanningsinstitusjon, Universitetet i Oslo, skriver VG.

Fram til da har studenter som har blitt tatt for fusk under eksamen, kunnet melde seg opp til ny eksamen i det samme faget ved et annet studiested med mindre sjanse for at dette ble oppdaget. Det nye registeret, som omfatter 51 studiesteder i Norge, sørger imidlertid for at dette ikke lenger er mulig.

- Universitets- og høyskoleloven regulerer utestenging av studenter, og den pålegger at universiteter og høyskoler informerer hverandre om studenter som er utestengt. Det nye registeret, Rust, innebærer en ny løsning på dette, sier hovedansvarlig for registeret, Agnethe Sidselrud, til avisen. (NTB)