150 reddet fra dramatisk ferjebrann i Spania

På vei fra Mallorca.

BRANN: Over 150 mennesker ble evakuert da det tirsdag brøt ut en heftig brann på en passasjerferje på vei fra Mallorca til Valencia i Spania.. Foto: AP Photo/Wikano Agency via APTN
BRANN: Over 150 mennesker ble evakuert da det tirsdag brøt ut en heftig brann på en passasjerferje på vei fra Mallorca til Valencia i Spania.. Foto: AP Photo/Wikano Agency via APTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 150 mennesker ble evakuert da det tirsdag brøt ut en heftig brann på en passasjerferje på vei fra Mallorca til Valencia i Spania.

Brannen brøt ut på bildekket på ferja Sorrento en time etter at den gikk ut fra Palma de Mallorca. Alle 156 som var om bord, gikk i livbåtene og ble plukket opp av en annen ferje da det ble klart at det ville ta tid å få kontroll over flammene.

Tre medlemmer av mannskapet som fikk lettere røykskader, ble hentet av helikopter, ifølge rederiet Transmediterranea. De andre ble fraktet inn til Palma.

Bilder i spanske nettaviser viser en tjukk søyle med svart røyk som stiger opp fra skipet og brer seg utover havflaten, mens en side av det hvite skroget under broen er svartbrent.

Ferjas kaptein mente først det ikke ville være nødvendig å evakuere skipet, men ga til slutt ordre om å gå i båtene da brannen ble mer intens, ifølge den spanske kystvakten, som satte inn fire båter og et helikopter i redningsaksjonen.

Havnemyndighetene sier det er fare for at skipet er så utbrent at det kan synke. Det er ikke klart hva årsaken til brannen var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.