Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

150 sauer døde etter ulveangrep

Ulveskadene i Nord-Østerdalen øker. Ytterligere 23 sauer er tatt av ulv.

DREPT AV ULV: Det har vært mange ulveangrep i Nord-Østerdalen den siste tiden. Over 150 sauer er bekreftet døde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DREPT AV ULV: Det har vært mange ulveangrep i Nord-Østerdalen den siste tiden. Over 150 sauer er bekreftet døde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er over 150 sauer bekreftet døde etter ulveangrep i området den siste tiden.

– Vi har avlivet sau og lam fra i går kveld, gjennom natta og utover morgenen, forteller fellingsleder Jo Esten Trøan til Østlendingen lørdag formiddag.

De siste skadene har skjedd i Rendalen. De 23 sauene er funnet i Skjerbekken, mellom Orvdalen og Storlegda.

Leder i Hedmark Bondelag, Erling Aas-Eng, kaller sauetapene en katastrofe. I fjor sommer var sauetapene store på Hadeland i Oppland, en sak som fikk stor oppmerksomhet.

– Men vi ligger litt lenger unna Oslo, jeg føler på det, sier Aas-Eng oppgitt til avisen.

Blant annet er han skuffet over at klima- og miljøminister Ola Elvestuen ikke har besøkt regionen etter flere oppfordringer.

Tirsdag skal Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, besøke området der ulv har tatt mange sau.

Tidligere denne uka har ulv tatt sauer i Tynset, Rendalen og Tolga. Dette er ulveangrepene med størst omfang hittil i år. Tolga kommune har satt kriseberedskap. Et fellingslag jakter på ulven, men den er foreløpig ikke tatt.

– Ulven kan være tett ved, men vi må være forberedt på at den allerede kan være på vei nordover igjen. Dette er krevende, sier fellingsleder Trøan til Østlendingen.