150 tips i drapsjakten

Politiet i Førde mottar stadig flere tips i jakten på Anne Slåttens (22) drapsmann. I tipsbunken forteller flere kvinner i distriktet at de er blitt plaget av en ukjent mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Førde står så langt uten noen mistenkte i jakten på Anne Slåttens drapsmann.

- Det er ikke noe nytt i saken, opplyste lensmann Kjell Fonn ved Førde og Naustdal lensmannskontor på en pressekonferanse i formiddag.

Etterforskerne mottar imidlertid stadig flere tips og vitneobservasjoner. Så langt er det kommet inn over 150 tips i saken.

I dag skal politiet gjøre seg ferdig med de tekniske undersøkelsene på åstedet ved Angedalsveien. Deretter begynner kriminalteknikere fra Kripos å gjennomsøke Slåttens hybel.

- Lommeboka hennes er fortsatt ikke funnet, sier Fonn til TV2.

«Gal» mann

Ifølge VG skal politiet ha fattet interesse for en hendelse der en ung kvinne i april i fjor ble forsøkt overfalt av en mann som tilsyneltaende var desperat og «gal». Hendelsen skal ha skjedd i Angedalsveien, like ved der Anne Slåtten ble funnet drept på mandag.

Kvinnen som har tatt kontakt med politiet skal ha kommet gående fra Førdehuset i sentrum av den lille vestlandsbyen da hun opdaget at en mann fulgte etter henne. Da hun økte farten gjorde mannen det samme, og kvinnen ble så redd at hun begynte å løpe. Hun klarte å komme seg inn i sin egen bil, som sto parkert i nærheten av Førde stadion. Da prøvde den ukjente mannen å ta seg inn i bilen, mens han skreik at han skulle «ta henne». Mannen skal ha snakket dårlig norsk, skriver VG.

Kvinnen anmeldte ikke episoden, men har nå informert politiet om den skremmende hendelsen.

- Dette er en hendelse som gjør inntrykk, sier lensmann Kjell Fonn til avisa.

Politiet utelukker ikke en sammenheng mellom hendelsen og drapet på den 22-årige sykepleierstudenten. Samtidig melder avisa at flere kvinner i Førde ved ulike anledninger skal ha følt seg truet av en ukjent mann. Politiet undersøker nå disse opplysningene, samtidig som de er kjent med at en blotter skal ha operert i området der Slåtten ble funnet drept.

Kvinne meldte seg

Over tretti politifolk i Førde leter nå på spreng etter den eller de som tok livet av Anne Slåtten. Etterforskerne har forsøkt å kartlegge alle bevegelser i området mellom Slåttens bolig og åstedet ved Angedalsveien like utenfor sentrum, og de har bedt alle som befant seg i Førde sentrum mellom klokka 04 og 09 søndag morgen om å melde seg. I går ble søkeområdet utvidet, og hunder ble tatt i bruk i jakten på spor etter gjerningsmannen. To Kripos-analytikere bistår politiet med å systematisere all informasjon de får inn.

I går kveld gikk politiet ut og etterlyste to kvinner som ble observert i området på søndag morgen. Politiet var spesielt interessert i å få kontakt med en mørkhåret kvinne i 30-40-årsalderen. Kvinnen skal ha blitt observert idet hun kom gående i motsatt retning av en lyshåret kvinne, som politiet tror var Anne Slåtten

Denne kvinnen har nå meldt seg, opplyste Fonn på pressekonferansen klokka 10.

En syklist har også meldt seg for politiet. Ifølge Fonn jobber nå etterforskerne med å samle inn og gjennomgå informasjon, og sammenholde dette med eventuelle vitneobservasjoner.

Politiet bekreftet i går at Anne Slåtten ble drept på stedet der hun ble funnet i Angedalsveien.

Mystisk lapp

Politiet i Førde har mottatt en mystisk lapp som ble funnet inne på hybelen til Anne Slåtten. Ifølge lokalavisa Firda sto det «Eg er redd» på lappen. Det var Slåttens hybelkamerat Stian Henriksen som fant lappen, etter at han og vaktmesteren låste seg inn på Slåttens hybel.

Lappen underbygger ifølge Dagbladet politiets teori om at sykepleierstudenten ble drept av en person hun kjente.

På lappen var det skrevet en setning som viser at 22-åringen var redd for en person. Skriftgranskere og fingeravtrykkseksperter forsøker nå å finne ut om de få ordene på papirlappen er skrevet av drapsofferet eller noen andre.

- Men vi blir overrasket om skriften tilhører noen andre enn offeret, sier Fonn.

- Det står ingen begrunnelse for redselen, eller navn på person. Vi kan heller ikke fastslå at lappen er skrevet av avdøde. Den ble funnet kort tid etter at døra ble åpnet inn til rommet hennes, sier fungerende politimester Ronny Iden.

Lensmann Kjell Fonn sier til Dagbladet at vedkommende som har skrevet lappen, er redd for noen.

- Dette går ut på en ubestemt person. Det kan tolkes som «jeg er redd», sier Fonn.

Anne Slåtten bodde i et hybelhus sammen med ni andre - sju jenter og to gutter.

Slo alarm

Anne Slåtten, som opprinnelig kom fra Hjelmeland i Rogaland, begynte på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i fjor høst. Samme helg som hun ble drept, skulle hun begynt praksistida si på sykehjemmet Førde helsetun.

Tidlig søndag morgen ble kolleger bekymret da den pliktoppfyllende 22-åringen aldri dukket opp på jobb, som skulle startet klokka 07.30. De kontaktet venner av Slåtten, som på ettermiddagen meldte henne savnet til politiet.

Mandag ettermiddag ble liket av den unge kvinnen funnet ved veien til sykepleierstudentens jobb i Førde sentrum.

Hørte skrik

Dagen før hun forsvant hadde Slåtten hatt kveldsvakt på sykehjemmet. Den siste observasjonen av kvinnen var klokka 23.30 lørdag kveld, da hun gikk og la seg i bokollektivet der hun bodde på Vieåsen, like utenfor Førde sentrum.

Slåtten ble imidlertid oppringt av kjæresten sin - som bor i Rogaland - natt til søndag klokka 03.30. Politiet tror hun befant seg på rommet sitt da kjæresten ringte.

Dette er det siste kjente livstegnet fra 22-åringen.

Noen timer seinere, på det tidspunktet Anne Slåtten antas å ha vært på vei til jobb, hørte vitner et kvinneskrik fra funnstedet.

  • Har du tips i saken? Ring Førde og Naustdal lensmannskontor: 57 72 37 00
DREPT: Anne Slåtten (22).
ÅSTEDET: Politiet gransker det stedet der 22-åringen ble funnet kvalt.